۶ تیر ۱۳۹۴، ۱۶:۱۵

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

شیوع اعتیادبه الکل دراصفهان/تخصیص دوتخت بیمارستانی به این بیماران

شیوع اعتیادبه الکل دراصفهان/تخصیص دوتخت بیمارستانی به این بیماران

اصفهان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با افزایش معتادان به الکل در اصفهان برای نخستین بار در کشور شاهد اختصاص دو تخت بیمارستانی به این بیماران در استان هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا اصغری ظهر شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: با توجه به اینکه موضوع اعتیاد یک معضل اجتماعی است و کل کشورهای جهان را درگیر کرده بنابراین با نامگذاری یک روز به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، سعی بر این شده تا با پررنگ‌تر کردن آن و ارزیابی اقدامات انجام شده، در راستای پیشگیری اقدامات بیشتری صورت گیرد.

وی همسایگی با کشوری همچون افغانستان را یکی از مهمترین دلایل افزایش نرخ اعتیاد در ایران نام برد و افزود: متاسفانه با وجود صرف میلیاردها تومان هزینه مبارزه با مواد مخدر، به دلیل همجواری کشور ایران با افغانستان که اولین تولید کننده تریاک در دنیا است و همچنین به دلیل ترانزیتی بودن کشور ایران، چندین سال است که موضوع اعتیاد جزو یکی از مهم‌ترین مسائل و مشکلات کشورمان محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان ۱۱ کمیته دارد که مسئولیت کمیته درمان برعهده ما است.

وی افزود: همچنین در ۲۲ شهرستان استان نیز مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان، به عنوان ‌دبیران کمیته‌های درمان شهرستان‌های مربوطه فعالیت می‌کنند.

اصغری گفت: در استان اصفهان ۳۸۶ مرکز مربوط به MMT (درمان و کاهش آسیب اعتیاد) وجود دارد که ۱۸ مرکز به صورت دولتی و ۳۶۸ مرکز به صورت خصوصی فعالیت دارد.

وی اضافه کرد: در این مراکز حدود ۴۷ هزار و ۵۰۰ بیمار معتاد تحت پوشش ، درمان و متادون‌تراپی قرار دارند.

دبیر کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان اعلام کرد: ۱۱۰هزار بیمار معتاد در مراکز MMT نگهداری می شوند و سالانه حدود ۶ میلیارد تومان هزینه صرف درمان و متادون‌تراپی آنها می‌شود.

۹۰ درصد معتادین تحت درمان به اعتیاد خود بر می‌گردند

اصغری با بیان اینکه ۹۰ درصد معتادان تحت درمان متادون با وجود اینکه هزینه های بسیاری برای درمان آنها صرف می شود، پس از ترخیص از مراکز MMT به اعتیاد بر می‌گردند، گفت: مشکلات مالی بسیاری از این بیماران یکی از دلایل محرومیت از دارو و ادامه ندادن درمان آنها است.

وی افزود: با توجه به فقر و محرومیت بیماران معتاد، متاسفانه این افراد از دریافت دارو محروم بودند و خوشبختانه از اواخر سال گذشته، سازمان بیمه موضوع درمان این افراد را پذیرفته و بیمارانی که برای درمان اعتیاد خود به ۱۸ مرکز دولتی مراجعه کنند تحت پوشش بیمه درمانی قرار می‌گیرند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در سال گذشته اقدام به  تخصصی‌تر کردن مراکز MMT کردیم، تصریح کرد: در هر یک از مراکز MMT یک پزشک یا روانپزشک به عنوان مسئول فنی مستقر شدند همچنین یک روانشناس و یک پرستار، در هرکدام از این مراکز مشغول ارائه خدمات به بیماران هستند.

وی همچنین به تشریح دیگر فعالیت‌های دانشگاه پرداخت و گفت: از هر یک از مراکز MMT به طور متوسط ماهانه ۵۰ مورد بازدید انجام می گیرد و به انضمام آن به صورت تلفنی نیز کنترل می شوند و در صورت شکایت بازدید ویژه آن مرکز نیز انجام می گیرد.

اصغری به افزایش آمار اعتیاد به الکل در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: تعداد این معتادان در اصفهان رو به افزایش است به طوری که برای نخستین بار در کشور دو تخت بیمارستانی به درمان این دسته از بیماران اختصاص دادیم.

شیوع اعتیاد در بین زنان و راه اندازی مراکز ترک اعتیاد مختص بانوان

وی به افزایش معتادان زن در سطح استان اصفهان اشاره کرد و اعلام داشت: به این منظور بدنبال راه اندازی مراکز ترک اعتیاد مختص بانوان هستیم.

اصغری از اقدامات پیشگیری برای مقابله با شیوع اعتیاد در بین زنان گفت: دوره های آموزشی برای دانش آموزان و به ویژه دانش آموزانی که والدین معتاد دارند در سطح مدارس و آموزش و پرورش برگزار شده است.

وی در خصوص مرکز ماده ۱۶ واقع در جاده شیراز (قلعه شور) تصریح کرد: این مرکز بیش از ۱۰۰ نفر از معتادان تزریقی (متجاهر) را از سطح شهر جمع‌آوری و با حکم قوه قضائیه به مدت یک تا سه ماه نگهداری می‌کند و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز این افراد را تحت پوشش خود قرار داده و به درمان آنها می‌پردازد.

رئیس دانشگاه  علوم پزشکی اصفهان به بازداشتگاه و زندان اسدآباد واقع در جاده مبارکه نیز اشاره کرد و گفت: بیش از ۴ هزار معتاد مجرم و مواد فروش در این مکان نگه‌داری می‌شوند که مسئولیت اصلی آن با اداره زندانها است اما به دلیل داشتن بیماری‌های مختلفی از جمله هپاتیت و اچ ای وی، نیازمند خدمات درمانی هستند و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز بیش از ۱۲۰ میلیون تومان هزینه صرف اقدامات درمانی و بهداشتی این افراد کرده است.
 
دبیر کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اعلام کرد: آمار نشان می‌دهد که اکثر افراد مبتلا به اعتیاد پس از ترک، به دلیل فراهم نبودن شرایط مساعد اجتماعی و روحی و روانی دوباره به اعتیاد روی می‌آورند و لذا این وظیفه همه مسئولین جامعه است تا با کمک به ترک کنندگان و ایجاد و فراهم‌آوری شرایط مساعد اقتصادی، اجتماعی و روحی و روانی، آنها را از روی آوردن مجدد به اعتیاد بازدارند.

کد خبر 2788500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha